dilluns, 30 d’octubre del 2017

Mercats de Nadal - Viena i Bratislava

Amb la tradicional màgia de l'Advent vienès la Rathausplatz es converteix en un lluminós país de fades. Les prop de 150 paradetes ofereixen regals nadalencs, decoracions per a l'arbre, dolços i begudes calentes. Els arbres del Rathauspark es decoren de manera festiva i brillen enmig d'un mar de llums. Aquí es poden trobar nombroses ofertes, especialment per a nens. No gaire lluny d'allà, es troba el Weihnachsdorf de Maria-Theresien-Platz entre els museus d'història de l'art i d'història natural. Durant l'Advent al voltant de 60 paradetes s'aixequen aquí oferint artesania tradicional i idees originals per a regalar. També el romàntic Weihnachtsdorf a Alte AKH és un dels punts de trobada preferits en els dies previs al Nadal, sobretot per al públic més jove.



El mercat Altwiener Christkindlmarkt a la plaça Freyung, al casc antic de la ciutat, està compromès amb la tradició. Ja al 1772 va tenir lloc allí un mercat de Nadal, avui s´hi poden comprar treballs d'artesania, elements decoratius de vidre, pessebres tradicionals o ceràmica. A partir de les 16:00 sona a la plaça música festiva d'Advent. Una mica més endavant, al Mercat d'Advent Am Hof, es poden comprar articles d'artesania de la més alta qualitat. A l´Ehrenhof s'aixeca un mercat cultural i nadalenc davant del palau de Schönbrunn carregat de romanticisme i amb un teló de fons molt imperial; esdevé, a més, en un mercat d'any nou a partir de la nit de Nadal. L'oferta d'aquest bulliciós mercat abasta objectes d'artesania, decoració nadalenca també artesanal, a més d'estar amenitzat per concerts nadalencs i de comptar amb un programa infantil molt variat, en el qual s'inclou un taller nadalenc. També embolicat en un ambient imperial, enfront del Palau Belvedere s'aixeca el Mercat d'Advent. A Bratislava es viu l'esplèndida atmòsfera del Nadal a la plaça námestie Hlavné i la plaça Frantiskanske námestie des de finals de novembre. La part més bella de la ciutat està plena del sabor de diferents menjars i es pot escoltar nadales. Està ple de gent i bon humor. Hom pot trobar productes d'artesania, ceràmica, fusta, vidre, espigots i productes tèxtils a les parades encantadores a la plaça, així com al pati de l'Antic Ajuntament. Els productes de l'Associació del Gremi d'artesanies històriques són especialment interessants. Els visitants aprecien l´ambient de Nadal i gaudeixen de la gastronomia tradicional, sobretot la sopa de col i plats de peix i carn a la graella que es preparen directament davant d'ells.També els dolços que es poden trobar allà, entre ells, lokše ( pastissets de patata al forn), pastissos de mel i ponx calent, ponx o aiguamel de Nadal.


Giroguies organitzem un viatge del 4 al 8 de desembre del 2017, on combinarem les visites als "Weihnachtsmärkte" amb excursions pel petits Càrpats. 
Us hi apunteu? --> https://goo.gl/o8LAFN

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada