dijous, 22 de març del 2012

Taller fotogràfic - literari a la Costa Brava

Divendres 16 de març a les 19 h: Una muntanya de llibres de viatge que ha portat l’Enric, una maleta de material fotogràfic de l’Òscar, unes taules i unes cadires, un sala per veure les projeccions dins l’hotel Garbí de Calella de Palafrugell.
Van arribant els participants del taller, al veure aquest parament s’espanten una mica però ràpidament en el transcurs del sopar amb una conversa distesa es va esfumant l’estrès de la setmana i comencen a obrir-se els horitzons…

Dissabte 17 de març a les 9 h: Ja fa estona que ens hem despertat, hem esmorzat i alguns amb el dit inquiet ja han anat a fer unes fotos. Comença el taller i l’Enric ens etziba els primers ‘versos’ i al cap d’un moment ja estem tots viatjant del Tibet a Nova York, passant per Etiòpia, Cuba, la Patagonia, el Ladakh, Kenya, Nepal, els Pirineus, Madeira....
Una paradeta per tornar a posar els peus a Calella i ara és el torn de l’Òscar que ens fa un repàs del material fotogràfic a escollir i de consells de viatge a l’hora de preparar una sortida. Ha portat una maleta on no paren de sortir-ne coses, de grans, de petites, de tot tipus però totes pensades perquè al nostre viatge no hi falti res.
Dinem i a la tarda fem una mica de taller literari per despertar-nos de la mandra i llavors a caminar per Calella de Palafrugell i a fer fotos a tort i a dret.
Quin dissabte tant intens!

Diumenge 18 de març a les 7 h: Estem a Sant Sebastià de la Guarda, envoltats del far, la  torre de guaita, l’hostatgeria i les ruïnes del poblat ibèric, a 167 m d’alçada, un dels racons més emblemàtics de la nostra costa i que ja els ibers van escollir per fer-se les seves llars. Hem de fer deures que ens han posat els nostres professors i fer-ne un petit reportatge literari – fotogràfic. Llavors tot de consells de com treure-li tota l’expressivitat possible tant al text com a les imatges van deixant petja a la nostra memòria i acabem aquest taller amb un bon record, amb la sensació que els professors ens han ensenyat obertament totes les pàgines de la seva experiència i amb molts projectes de viatges però ara sense deixar-nos mai un petit bloc de notes i la càmera fotogràfica.






0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada